AGENDA

Marvelous Minds | 2023

In deze nieuwe voorstelling werkt Mizou Danst samen met kunstenaar Janine van Veen. Samen creëren ze een drieluik waarin dans en beeldende kunst elkaar aanvullen.

De video’s en performancekunst van Janine van Veen zijn als bewegende schilderijen en levende sculpturen. Soms beweegt het beeld minimaal en lijkt het bijna een foto. Soms zie je juist één beweging, die eindeloos wordt herhaald. Het werk van Janine is poëtisch in toon maar bevat ook de nodige humor. In de voorstelling tonen de video’s het gevoel van gedachten proberen los te laten met een overvol hoofd, het vastzitten in een herhalend patroon en het gevoel van nieuwe mogelijkheden.

Marvelous Minds is een voorstelling over uithoudingsvermogen, omgaan met angsten en bevrijding.

Première: 15 april – Theater Kikker, Utrecht

Zingende Beelden | 14 mei 2023
Tijdens Zingende Beelden zal er in het Maximapark in Utrecht bij de verschillende kunstwerken een voorstelling te zien zijn. Het publiek loopt een route langs de verschillende performances. Mizou Danst zal het stuk Marvelous Minds dansen bij het kunstwerk Rituele Depositie, een stuk over herinneringen aan een tijd, plek of gebeurtenis en hoe de emoties hierbij per persoon verschillen.

Locatie: Maximapark Utrecht, bij het kunstwerk Rituele Depositie
Start rondes: 11:00, 13:00 en 15:00 uur
Toegang: gratis / eigen bijdrage naar keuze

Great Outdoors – voorstelling Dansschool Mizou | 24 & 25 juni 2023
Tijdens de voorstelling Great Outdoors van Dansschool Mizou zal het programma na de pauze worden verzorgd door Mizou Danst. De dansers van Mizou Danst zullen een korte versie dansen van hun nieuwste theatervoorstelling Marvelous Minds, een samenwerking met kunstenaar Janine van Veen. Marvelous Minds is een drieluik van modern danstheater en bewegende schilderijen over uithoudingsvermogen, omgaan met angsten en bevrijding. 

Locatie: ZIMIHC Theater Zuilen, Utrecht
Voorstellingen:
Zaterdag 24 juni om 20:00 uur
Zondag 25 juni om 14:00 uur
Tickets: info@dansschoolmizou.nl

Gluren bij de Buren | 2 juli 2023
Tijdens het Gluren bij de Buren festival zal Mizou Danst optreden in een prachtige stadstuin in centrum Utrecht met een aangepaste versie van het stuk Marvelous Minds.

Locatie: Harmonica Kollektief, Oudenoord 4 Utrecht
Aanvang: 14:30 / 16:00 / 17:30 uur
Toegang: gratis